سوالات متداول

چرا جاروی مرکزی؟

طبق تحقیقات دانشمندان، هوای خروجی جاروبرقی‌های معمولی جزو پنج عامل اصلی آلوده کننده منزل می‌باشد که این آلودگی سلامت افراد خانواده را تحت تاثیر قرار می‌دهد و در بلند مدت باعث ایجاد بیماری‌های تنفسی، ریوی، پوستی و عفونی می‌شود. از طرفی سنگینی حمل جاروبرقی، در بلند مدت باعث درد کتف و شانه در کاربران می‌شود. جاروی مرکزی به دلیل نصب دستگاه مکنده در بیرون از محیط منزل باعث ایجاد آلودگی نخواهد شد. همچنین به دلیل سبک بودن خرطومی و عدم نیاز به حمل دستگاه مکنده، استفاده از این سیستم برای کاربران راحت‌تر می‌باشد.

جاروی مرکزی چیست؟

جاروی مرکزی یک سیستم مکنده استاندارد است که به منظور نظافت ساختمان و ارسال زباله ها از طریق لوله های مربوطه به محلی خارج از محیط استفاده، طراحی و اجراء می‌شود.دستگاه مکنده در ابعاد، توان و فیلتراسیون متفاوت در محلی همچون تراس، بالکن، انباری، پارکینگ، موتورخانه و…. نصب می‌شود و با لوله و اتصالات مخصوص به پریزهای مکنده متصل می‌گردد. با اتصال خرطومی یا سوئیچ پریزها دستگاه شروع به کار کرده و کاربر فرآیند نظافت را انجام می‌دهد.

سیستم جاروی مرکزی برای چه اماکنی قابل اجرا و استفاده می باشد؟

تقریباً می‌توان گفت همه اماکن می‌توانند به این سیستم مجهز و از مزایای آن بهره بگیرند. به شرط آنکه سیستم جاروی مرکزی بصورت کارشناسی شده و متناسب با نوع نیاز آن مکان بصورت تخصصی محاسبه، طراحی، تولید و اجرا گردد.سیستم جاروی مرکزی برای تمامی پروژه‌های مسکونی از یک واحد تا برج های بلند مرتبه، خانه‌های ویلایی، مراکز درمانی، تجاری، اداری، آموزشی، هتل‌ها، مساجد، کارواش‌ها، آرایشگاه‌ها، کارگاه‌ها و کارخانه‌های صنعتی و…، مناسب و قابل اجرا می‌باشد که برای هرکدام از اماکن مزایای خاص خود را دارد.همچنین در مواردی این سیستم به غیر از نظافت به عنوان تهویه نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مزایای استفاده از سیستم جاروی مرکزی چیست؟
  1. کلین روم : ایجاد محیط پاکیزه و هوایی مطبوع، جلوگیری از شیوع بیماری‌های تنفسی و ریوی برای بیماران، کودکان و سالخوردگان به دلیل نصب دستگاه مکنده در محلی خارج از محیط مورد استفاده (خروجی هوا در عمل مکش در داخل محیط مورد نظافت وجود ندارد).
  2. حذف آلودگی: عدم وجود گرما و بوی نامطبوع و آلودگی صوتی ناشی از کارکرد موتورها به دلیل نصب دستگاه مکنده در بیرون از محیط مورد استفاده.
  3. طراحی ارگونومی: یعنی سهولت در کاربرد و استفاده.
  4. اقتصادی بودن: پایین بودن هزینه‌های استهلاک و نگهداری ناشی از جابجایی، ضربه و کاهش هزینه‌های مربوطه.
  5. ایمنی: وجود ایمنی کامل برای کاربر به دلیل استفاده از مدار فرمان با ولتاژ پایین 12V DC
  6. استفاده همزمان: امکان استفاده چند کاربر به صورت همزمان از سیستم جاروی مرکزی تجمیعی.
  7. زمان کاری بیشتر: امکان استفاده در تایم کاری بالاتر نسبت به جاروبرقی‌های معمولی.
  8. عدم نیاز به جابجایی: امکان نظافت تمام نقاط ساختمان و نظافت خودرو در داخل پارکینگ بدون نیاز به جابجایی.
  9. راندمان بالاتر: مصرف انرژی الکتریکی کمتر و راندمان بالاتر به دلیل استفاده از الکتروموتورهای دور پایین با تعداد پروانه‌های مکنده بیشتر.
  10. طول عمر بالاتر: بالا بودن عمر مفید دستگاه به دلیل استفاده از قطعات صنعتی.
  11. نظافت قدرتمند و عمیق: مکش قویتر و امکان استفاده در زمان بیشتر.
  12. افزایش ارزش افزوده بر ساختمان: بالا رفتن ارزش ساختمان‌های مجهز به سیستم.
  13. سرمایه گذاری هوشمند: صرفه جویی در هزینه‌های مرتبط با گذشت زمان.
برای اجرای سیستم جاروی مرکزی چه موقعی باید اقدام کنیم؟

بهترین زمان اجرای تاسیسات جاروی مرکزی همزمان با اجرای سایر تاسیسات و تعامل و همکاری با سایر تاسیسات کاران خواهد بود. جهت تمیزی و کیفیت هر چه بیشتر کار بهتر است اجرای تاسیسات سیستم بعد از انجام گچ و خاک باشد تا در هنگام شیار زدن از ریزش دیوار جلوگیری شده و می‌توان پریزهای مکنده جاروی مرکزی را هم تراز با سطح تمام شده دیوار و سایر کلیدو پریزها قرار داد.

استانداردهای اجرای سیستم جاروی مرکزی چیست؟
  1. استفاده از ابزار اجرایی استاندارد
  2. انتخاب موقعیت مناسب برای نصب پریزهای مکنده
  3. انتخاب مسیر مناسب و استاندارد برای اجرای تاسیسات
  4. ارتفاع استاندارد برای نصب پریزهای مکنده
  5. انتخاب محل مناسب برای نصب دستگاه
  6. استفاده از لوله و اتصالات استاندارد و مخصوص جاروی مرکزی
  7. تست تاسیسات و دسترسی به فشار استاندارد
  8. انتخاب دستگاه استاندارد نسبت به متراژ پروژه، متراژ تاسیسات و تعداد پریز‌های مکنده
  9. ارتفاع مناسب برای نصب دستگاه نسبت به محل نصب
  10. استفاده از پریز برق با فیوز مجزا برای دستگاه
آیا سیستم جاروی مرکزی، برای ساختمان های قبلا ساخته شده قابل اجرا می باشد؟

برای کلیه ساختمان‌های نوساز قابل اجرا بوده و برای ساختمان‌هایی که قبلا ساخته شده اند نیز با رفع بعضی محدودیت‌ها قابل اجرا خواهد بود و در صورتیکه اجرای سیستم با نوسازی ساختمان همزمان باشد این محدودیت ها به حداقل می‌رسد.

امکان جمع شدن سوسک و حشرات در پریزها، لوله کشی و دستگاه وجود دارد؟

به صورت کلی اصلاً امکان همچین اتفاقی وجود ندارد کلیه بخش‌های سیستم جاروی مرکزی به صورت یکپارچه هوابندی شده و به یکدیگر وصل می‌باشد. (دستگاه _ لوله کشی _ پریز) کلیه پریزهای مکنده هم دارای درپوش فنری که به صورت خودکار بعد از استفاده بسته می‌شوند.

در یک مثال ساده بگوییم اول این که از جایی که امکان ورود هوا وجود ندارد سوسک یا حشره نمی‌تواند رد شده و وارد سیستم شود دوم اینکه اصل مکش با ایجاد فشار منفی (خلا) داخل مخزن دستگاه و لوله‌ها ایجاد می‌شود و هر چیزی که داخل لوله‌کشی وارد شود با فشار به سمت مخزن دستگاه کشیده می‌شود و مطمئنا هیچ جای امنی برای موجودات نخواهد بود.

آیا امکان گرفتگی در لوله کشی سیستم جاروی مرکزی وجود دارد؟

خیر. در حالت طبیعی باید بگوییم امکان گرفتگی لوله کشی (لوله کشی با اتصالات و اجرای استاندارد) وجود ندارد. به این دلیل که دهنه ورودی اتصالات پک نظافتی (پارویی، لوله تلسکوپی، زانویی سر خم خرطومی) سایز 29 میلیمتر هست و سایز لوله و اتصالات (تاسیسات) سایز 50.8 میلیمتر پس بنابراین هر چیزی که از دهنه سایز کوچکتر رد شود مطمئناً از سایز بزرگتر هم عبور خواهد کرد.

لوله کشی سیستم جاروی مرکزی با چه لوله اتصالاتی انجام می شود؟

تاسیسات را نمی‌توان جدا از دستگاه دانست. به اندازه‌ای که طراحی و کیفیت تولید دستگاه جاروبرقی استاندارد مهم است، طراحی و اجرای تاسیسات و مصالح مورد استفاده در آن مهم تر و حیاتی تر از آن است. چرا که یک دستگاه نامناسب را می‌توان با یک دستگاه جدید و مناسب عوض کرد ولی اگر طراحی و اجرای تاسیسات درست انجام نشود، دیگر فرصتی برای این کار وجود ندارد و عملا کل سیستم زیر سوال خواهد رفت.    

بنابراین این سیستم حتماً باید با مصالح استاندارد و مخصوص، توسط نیروهای آموزش دیده و ماهر (دارای کارت و گواهی مهارت معتبر فنی و حرفه‌ای) اجرا و نظارت شود.   

اولین قدم جهت اجرای استاندارد سیستم جاروی مرکزی استفاده از لوله مخصوص می‌باشد که تولید شده از مواد پلیمری U-PVC با افزودنی‌های ترکیبی از روان کننده، سخت کننده ها و آنتی استاتیک که باعث خروجی محصول یکدست و استاندارد می‌گردد.    

قطر لوله جاروبرقی مرکزی با استاندارد جهانی ۲ اینچ یا 50.8 میلی متر با گوشت جداره 2 میلی متر است که متاسفانه در بعضی جاها از لوله و اتصالات قطر ۵۰ میلیمتر با جداره 3.2 میلیمتر استفاده می‌شود که جهت تاسیسات فاضلابی کاربرد دارد. محصول استاندارد با داشتن قطر بیشتر و گوشت جداره کمتر باعث بزرگتر شدن سایز داخلی لوله شده در نتیجه جابجایی و دبی هوای بیشتر و کیفیت مکش بالاتر خواهد بود و موتور دستگاه بدون فشار و با استهلاک کمتری کار خواهد کرد و همچنین گرفتگی احتمالی وجود نخواهد داشت.  

سایز استاندارد و دقیق لوله که باعث اتصال بی‌نقص، هم در جداره بیرونی (محل چسب خور) و هم در جداره داخلی و محل تلاقی لوله و اتصال که بدون هیچ برجستگی (پله کردن) می‌شود، نتیجه استفاده از این محصول خواهد بود.

داشتن خط راهنما بر روی این محصول باعث استفاده از درجه‌بندی اتصالات مخصوص شده و سرعت و دقت را در اجرای لوله کشی به همراه خواهد داشت. 

سایز طولی استاندارد (165 سانتی متر) علاوه بر اینکه از پرت شدن محصول تا حد زیادی جلوگیری می‌کند کار انبارداری و حمل‌ونقل آن را راحتتر کرده و هزینه‌های مربوطه را به نحو قابل توجهی کاهش می‌دهد.

سطح صاف و صیقلی یکی دیگر از ویژگی های این محصول می‌باشد که عدم ایجاد اصطکاک را باعث شده و همچنین از رشد باکتری ها در جداره داخلی لوله جلوگیری خواهد کرد. (ضریب زبری و اصطکاک پایین)ضربه پذیری مناسب و مقاومت بالا در برابر شکست در مقایسه با وزن کم نیز از مهمترین ویژگی‌های آن می‌باشد. مقاومت در برابر سایش و خورندگی و رنگ سفید یا شفاف لوله، نشانه استفاده از مواد درجه یک (مواد نو) می‌باشد.

هر واحد برای مجهز شدن به سیستم جاروی مرکزی به چند متر لوله کشی نیاز دارد؟

مقدار لوله کشی مورد نیاز نسبت به متراژ واحد و پلان واحد متغیر است. شعاع عملکرد پریزهای مختلف جاروی مرکزی متفاوت می‌باشد و پریزها باید به گونه ای طراحی و اجرا شوند که کل نقاط واحد مورد نظر را پوشش دهند. تعداد پریزها و فاصله آنها از هم و همینطور فاصله تا محل نصب دستگاه در متراژ کل لوله کشی برای یک واحد آپارتمان تاثیرگذار خواهد بود.